Täällä on oltu vielä toipilaana ja kunto alkaa palautua pikku hiljaa. Tänään on kauniista ilmasta huolimatta rötvätty kotosalla, elokuvaa katsellen.
Jokin aika sitten kokkiohjelmasta napattu suklaakakun ohje pääsi testaukseen. Voita, sokeria ja suklaata ei säästelty! Hyvää on, mutta ehkä vähän liian makeaa minun makuuni.
pohja:
6 dl vehnäjauhoja
2.5 dl kaakaojuhetta
2.25 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1.5 tl suolaa
3 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
225g voisulaa
2 munaa
5.5 dl piimää
170g tummaa suklaata
Sekoita kaikki kuivataineet sekaisin ja lisää seokseen voisula. Lisää taikinaan munat, piimä ja vatkaa 3 minuuttia. Lopuksi lisää vielä sulanut suklaa.
Paista kakkupohja 180 asteessa n. tunnin ajan.
Valmista täyte:
200g voita
200g tuorejuustoa
200g suklaata
5 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
sekoita huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja tomusokeri sekaisin ja lisää sulanut suklaa sekä kaakaojauhe. Jatka vatkaamista kunnes seos on tasaista.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen/ kolmeen osaan ja täytä välit sekä lopuksi kuorruta kakku täytteellä. Aikamonen kakku tästä tulikin!
suklaakakkua syödessä voi ihalla sivusilmällä tulppaaneja joita on ripoteltu ympäri kämppää... niin ihania!
Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!
"Seuraavana keväänä minun on herättävä ennen muita," sanoi äiti
"silloin saa olla hetken rauhassa ja tehdä mitä haluaa." -Muumimamma-
Omnomm!!! Maistuis mullekin tuo suklaaherkku! Mä ostin kans tuon yhdenlaisen maljakon lauantaina Ikeasta kun käytiin, ihan pelkästään näille kevään tulppaaneille. Joka kauppareissu on melkein ostettava kimpullinen, ne on niin ihania! :)
VastaaPoistaHuikean hyvän näköistä kakkua!! :) Slurps.
VastaaPoistaMinä en olekaan vielä ostanut tulppaaneja tänä keväänä. Ne on kyllä niin kauniita, että ehkäpä jo seuraavalla kauppareissulla on käytävä kimppu :)
VastaaPoista