torstai 7. tammikuuta 2010

Paukku pakkaset!

Huih ulkona pakkasta ihan kiitettävästi, tosin lauhtumaan päin taitaa sää olla. Tänään ei onneksi töissä tarvinnut ulkona värjötellä kuin puolisen tuntia. Posket oli punaisena niin lapsilla kuin aikuisillakin.
Tykkään pakkasesta! Kävellessä lumi narskuu kenkien alla, pakkanen nipstää nenästä ja poskista, mattoihin ja petivaatteisiin tulee ihana tuoksu pakkasessa. Huomenna taidetaankin kantaa peitot pakkaseen ennen töihin lähtöä. Vaikka pakkasesta tykkäänkin ei silti tule lähdettyä ulos, ainakaan jos pakkasta on yli -15. Helposti ajatus lämpöiseen peittoon kääriytyminen vie voiton ja jään sisälle. Hyvä tekosyy jäädä sisälle! Mutta tosiasiahan on, että pakkanen on pukeutumis kysymys, tarpeeksi vain vaatetta niin kyllä tarkenee! Täytyypäs tämä itsekin muistaa, kun huomenna aprikoin lähteäkkö vai eikö lähteä ulos :)

Ei se helppoa ole noilla pikkulintusillakaan ulkona näin talvella.
Ennen joulua tein ulos niille hieman syötävää, jo kauan jääkaapissa pyörineestä kookosrasvasta. Sulatin rasvan ja sekoitin siihen kauraa, pähkinöitä ja auringonkukansiemeniä. Sitten vain seosta haluamiin vuokiin ja jäähtymään.Lintusia ei ole pahemmin näkynyt, mutta viime viikolla sain bongattua yhden tipusen! Taisi maistua :) Tässä siis lounasvieraana Sinitiainen...
Nähdään!
-Poopis-

1 kommentti:

  1. Tosi kiva idea nuo linnunruuat! Hyvä Paulaaaa.. :))

    VastaaPoista