sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Sunnuntai blues ja herkkuja

Luin viime vuoden Me Naiset (4/2011) lehdestä artikkelin koskien sunnuntaihin liittyvistä negatiivisistä fiiliksistä, Amerikassa sille on jo diagnoosi: sunnuntai blues. Jutussa haastateltiin eri- ikäisiä naisia, jotka kertoivat bluesin aiheuttamista oireista; kiukkua, paniikkia, stressiä, sydämen tykystyä, hermostumista, vetämättömyyttä... listaa voisi jatkaa vielä monella monella oireella. Melkein jokaisen "oireen" kohdalle voisin itsekkin laittaa puumerkkini. Minulla ajatukset lähtevät jo aamusta rullaamaan kohti maanantaita ja koko tulevaa viikkoa. Mitä täytyy muistaa tehdä, minne mennä, plääh iltavuorot viikolla= ahdistus ja kiukku. Mikä tässä päivässä oikein on, että ihminen ahdistuu? Mielen kiintoinen ilmiö, mutta lohdullista tietää että on muitakin kiukuttelijoita :D Onneksi sunnuntai blues alkaa olla harvinainen olotila, mutta silloin tällöin se kuitenkin iskee.
Onneksi valostuvat päivät ja kirpakka pakkanen saa aikaan paremman mielen sekä kiireettömät viikonloput. Tämä viikonloppu on mennyt ihan kotosalla rötvätessä, matkasuunnitelmia tehdessä ja herkutellessa :)
Herkkuihin kuului Rocky road ja Panna cottaTässä herkkuohje Panna cottaan
4 dl kermaa
0.5 dl sokeria
2 liivatelehteä
1 vanilijatanko


Laita liivatteet kylmään veteen hetkeksi. Halkaise vaniljatanko, rapsuta siemenet ja sekoita kerma-sokeri seokseen. Keittele n. 10 min ja lisää liivatelehdet seokseen. Jaa seosta 4 lasiin ja laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. Tarjoile esim. marjojen kanssa, NAM!

Hyvää alkavaa viikkoa!
-Poopis-

1 kommentti:

  1. Jepp, been there done that. Enää sunnuntaiblues ei oireile, mutta työmaa onkin täällä kotona. Onneksi tätä nykyistä työnantajaa ei tartte ressata.... ;) Ja naminam! Siellä on ollu herkkuja!

    VastaaPoista